Projelerimiz

Ankara ili, Saraycık Mahallesi 817 adet konut ve 10 adet dükkan inşaatları, altyapı ve çevre düzenleme işine ait bu projeye, Ekim 2020 döneminde start verilmiş olup, hızlı bir şekilde yapımına devam edilmektedir.

İstanbul ili, Zeytinburnu ilçesi, Beştelsiz mahallesinde kentsel dönüşüm ve gelişim projeleri kapsamında 160 adet konut ve 49 adet dükkan inşaatları, altyapı ve çevre düzenleme işine ait bu projeye, Nisan 2020 döneminde start verilmiş olup, hızlı bir şekilde yapımına devam edilmektedir.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Kampüsünde yapımı tamamlanmış olan  Bilim ve Teknoloji Binası İnşaatı yaklaşık 8500 m² inşaat alanına sahip olup  bölgesel ileri araştırma kurumlarının içerisinde öne çıkan çağdaş bir simge ve doğal dünyayla uyumlu yeni üretimler için bir rol modeldir. Proje,  Üniversitenin,  1868’den bu yana işlevini  sürdüren  tarihi Rasathanenin de içinde bulunduğu Kandilli Kampüsü’nde yer alan bir Ar&Ge Kompleksi’dir. Proje, Deprem Araştırmaları Enstitüsü’nün yanısıra, Tıbbi Mühendislik ve Teorik Fizik enstitülerini içermektedir. İlişkili 5 blok, esnek laboratuvar olanaklarıyla tam bir inovasyon kuluçka merkezidir. Bu proje 2019 yılında tamamlanmıştır.

Tanıtım Videosu

İstanbul ili, Kartal ilçesi, Orhantepe mahallesinde kentsel dönüşüm ve gelişim projeleri kapsamında 105 adet konut ve 25 adet dükkan inşaatları, tüm altyapı ve çevre düzenleme işlerini de içine alacak şekilde 2019 yılında yapına başlanmış olup, 7 ay gibi kısa bir zaman içerisinde halkımızın kullanımına sunulmuştur.

Tanıtım Videosu

İhalesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı Yükseköğretim Kurumları İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından yapılan ve 8500 m² inşaat alanına sahip olan Bilgi İşlem Merkezi ve Avrasya Yer Bilimleri Enstitüsü Binası ile Trafo İnşaatı projesi sonucunda, üniversiteye ait tüm verilerin işlendiği ve saklandığı merkez olan Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, gerek teknik ekipmanlarının zenginliği gerekse daha nitelikli fiziki olanakların sunulduğu bir binada hizmet vermektedir. Yapımı tamamlanan projede, veri güvenliği üst düzeyde tutularak, İTÜ’nün kalbi olan birimin işleyişinin daha kolay ve verimli çalışması planlanmıştır.

Bodrum, zemin ve üzerinde yer alan 4 kattan oluşan binanın 3. ve 4. katları da Avrasya Yer Bilimleri Enstitüsü tarafından kullanılmaktadır. Yeni proje sayesinde enstitü, hem bilimsel toplantı ve çalışmaların hem de yüksek lisans ve doktora derslerinin yürütülmesi için gerekli niteliği sağlayan koşullara kavuşmuştur. Yeni bina ile İTÜ 7 laboratuvar daha kazanmıştır. Ayrıca “Yeşil Kampüs İTÜ” anlayışına uygun çevreci bir yapı olarak inşa edilen yeni bina, Amerikan Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından verilen LEED sertifikasını alacak biçimde tasarlanmıştır. Bölgedeki ağaçlar kampüste yaşayabilecekleri en uygun alana zarar görmeden taşınmış ve Yeşil Kampüs’ün bir parçası olarak çevreye zenginlik katmaya devam etmektedirler. Bu proje 2019 yılında tamamlanmıştır.

Tanıtım Videosu

İhalesi T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı-TOKİ tarafından yapılan Kırşehir İli Kaman İlçesi Sarıuşağı Mahallesi 224 adet konut inşaatı yaklaşık 26.000 m² arsa alanı üzerine 36.000 m² inşaat alanı olarak inşa edilmiştir. Tünel kalıp sistemi ile yapılacak konutların yükseklikleri zemin dahil dört kat olacak şekilde ve 58 adedi 2+1 ve 166 adedi ise 3+1 planında tasarlanmıştır. Bina mimarileri Kırşehir yöresinin geleneksel Türk evleri dikkate alınarak tasarlanmıştır ve cephe kaplamalarında zemin kat seviyesinde yöresel taş ve ahşap görünümlü kaplamalar kullanılmıştır. Dekoratif pencerelerin tasarımı da ayrıca öne çıkmaktadır. Projenin yüzde 70’i peyzaj alanı olup, çocuk oyun alanları, açık hava spor ve oturma alanları, yürüyüş yolları, koruluk alanlar ve açık otoparklar bulunmaktadır. Geniş peyzaj alanları ile bu proje, bölge halkının gün içerisinde vakit geçirebileceği, nitelikli sosyal çevre özelliği taşımaktadır. Bu proje 2018 yılında tamamlanmıştır.

Yaklaşık 78.000 m² inşaat alanı bulunan Karabük ili Safranbolu ilçesi 579 adet konut, 1’er adet Camii ve Ticaret Merkezi İnşaatlarının ihalesi T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı- TOKİ tarafından yapılmıştır. Safranbolu’da inşa edilen konutlar zemin+3 yüksekliğinde 2+1 ve 3+1 planında tasarlanmış olup, konutların 417’si 2+1, 162’si ise 3+1 planında yapılmıştır. Konutlar tünel kalıp sistemi ile Camii ve Ticaret Merkezi ise konvansiyonel kalıp sistemi kullanılarak inşa edilmiştir. Projedeki blok yerleşiminde ortak avlu alanı oluşturulmuş ve böylelikle hem site içi yaya ve araç trafiği için, hem de işlevsel ve estetik açıdan kullanışlı alanlar tasarlanmıştır.

Cephelerde geleneksel Safranbolu mimarisine uygun ferforje korkuluklar, cephe kaplamalarında yöresel taş kaplama, dekoratif söve, payandalar, saçak altı ahşap görünümlü kaplama malzemeleri kullanılmıştır. Safranbolu evlerindeki gibi inşa edilen çıkmalar, blokların dış görünümünü tek düzelikten kurtarmaktadır. Evlerin pencereleri çok özel biçimde tasarlanmış olup dar ve uzuncadır. Projenin %80’lik kısmı peyzaj alanı olup, çocuk oyun alanları, açık hava spor ve oturma alanları, yürüyüş yolları, koruluk alanlar ve açık otoparklar bulunmaktadır. Bu proje 2018 yılında tamamlanmıştır.

Tanıdım Videosu

Kentsel yenileme ve gecekondu dönüşüm projesi kapsamında Ankara Mamak’ta yapılan 454 konut inşaatı, 30.000 m² arsa alanı üzerine 64.000 m² inşaat alanı ve 24.000 m² peyzaj alanı olarak inşa edilmiştir. Tünel kalıp sistemi ile yapılan konutların 211’i 2+1 ve 243’ü ise 3+1 planında tasarlanmıştır.

Coğrafi durumu konut yapılmasına uygun olmadığı halde yerleşim haline getirilmiş bölgeler bertaraf edilerek sıhhi standartlarda yapılaşma gerçekleştirilmiştir. Daha önceki çirkin ve çarpık yapılaşma yerini, yeşili bol rekreasyon alanlarıyla, sosyal donatılarıyla, modern ve çağdaş konutlarıyla sağlıklı yaşam alanlarına bırakmıştır.

Projenin %80’lik kısmı peyzaj alanı olup, çocuk oyun alanları, açık hava spor ve oturma alanları, yürüyüş yolları, koruluk alanlar ve açık-kapalı otoparklar bulunmaktadır.

Proje 2017 yılının ortasında bitirilerek teslim edilmiştir.

Tanıtım Videosu

Yaklaşık 12.000 m² arsa alanı üzerine inşa edilen ve engelli bireylerin eğitimi için yapılan dünyanın ilk “ENGELSİZ MESLEK LİSESİ” projesi 2016 yılı içerisinde tamamlanarak Milli Eğitim Bakanlığı’na teslim edilmiştir. Projeyle orta okul çağını dolduran veya orta okul diplomasına sahip serebral palsili çocukların mevcut sistem içinde öğrenimlerine devam etmeleri sağlanmıştır. Fiziksel özellikleri de öğrencilere uygun olarak tamamlanan okulda engelsiz meslek lisesi kaynaştırma bölümü, iş okulu bölümü, iş-uğraş bölümü ve yaşayarak öğrenme ve eğitim merkezleri bulunmaktadır. Ayrıca 750 m2 büyüklüğünde spor tesisleri ve konferans salonuyla engelli bireylerin sosyal faaliyetlerini rahatlıkla gerçekleştirmeleri sağlanmıştır.

İçerisinde radyo televizyon, bilişim teknolojileri, tarım ve konaklama bölümlerinin bulunduğu meslek lisesinde, 32 sınıf, 8 atölye, 8 destek sınıfı, 2 laboratuvar, bir kütüphane, bir veli bekleme odası ve konferans salonu, yaşayarak öğrenme evi, 8 sera alanı ile 2 seslendirme atölyesi hizmet vermektedir. Okulda ayrıca serebral palsili çocukların velilerinin, okul saatlerinde çocuklarına bakım desteği verebilmeleri için bakım odası, küçük çocuğu olan veliler için kreş, istekli veliler için halk eğitim merkezleri aracılığı ile açılacak kursların düzenleneceği kurs odaları bulunmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Serebral Palsili Çocuklar Derneği (SERÇEV) arasında imzalanan protokol kapsamında kurulan engelsiz meslek lisesiyle, serebral palsili gençlerin, engeli olmayan bireyler ile aynı ortamda eğitim almaları sağlanarak, kendi bireysel gelişimlerine göre meslek sahibi olabilmeleri amaçlanmıştır. Böylelikle serebral palsili bireylerin her birey gibi eşit hak ve fırsatlara sahip olmalarının, onları üretken, kendine yeten, bağımsız bireyler olarak topluma kazandırılmasının bilinci ile bu projede yer almaktan dolayı Cihangir Grup olarak onur, şeref ve gurur duymaktayız.

Tanıtım Videosu

İhalesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı Yükseköğretim Kurumları İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından yapılan ve 1100 m² çelik betonarme ile 900 m² bina inşaatı olarak toplam 2000 m² alana inşa edilen Öğrenci İşleri Dekanlığı Ve Otomasyon Merkezi Binası 2014 yılında tamamlanarak faaliyete geçmiştir.

Ulaştırma Denizcilik Ve Haberleşme Bakanlığı 1.Bölge Müdürlüğü tarafından ihale edilen ve 8500 m² inşaat alanına yapılan Bölge Müdürlük, Sosyal Tesis, Misafirhane Ve Güvenlik Binaları Kompleksi 2012 yılında tamamlanarak faaliyete geçmiştir.